hjemmeskole Rutiner

Rutiner

De er vigtige herhjemme!

Hjemmeskole rutiner, homeschool

Hjemmeskole Rutiner og Vaner:

 

 1. Uden dem ville det være kaos hos os, utallige spørgsmål, kedsomhed, dovenskab, iritiation osv.
 2. Lav et skema, der passer ind i jeres hverdag – vores rutiner klik her.
 3. Det tager nogle dage at finde rytmen, gerne mange gentagelser, men giv ikke op.
 4. Du er Leder af dit eget family buiness, hvis ikke du ved hvad der skal ske, hvordan skal så dit barn vide det, bliv ikke sur.
 5. Dine børn er i skole, men det er vi voksne også, den fornemmeste form for karakterdannelse af tålmodighed, glæde og kærlighed.
 6. Jeg er stadig i skole, gad vide hvilket klassetrin, nogle gange er jeg sikkert gået om og om og om 🙂
 7. Lyt og læg mærke til dine retningslinjer og beskeder er de venlige forståelige og tydelige?
 8. Hvordan er tonen i huset, kan du lig at være der?
 9. Tænker du mest på dine egne behov og irriterer dig derfor over deres?
 10. Der er flere måder at lytte på, den hvor du er i gang med noget og ikke retter blikket på barnet, men bare svare og den hvor du stopper op og lytter med blikket rettet på barnet. Mærk efter hvad der behov for, da det kan lette en del på resten af dagens gøremål eller aktiviteter.
 11. Har du nogensinde oplevet at være på tur, måske handletur og have blikket rettet på alle dine indkøbsvare eller ting omkring dig, samtidig med at skulle korrigere en lille fru/hr. bestemt. Min erfaring er, at jeg kan vælge at sige tingene tusind gange og skynde mig lidt at få tingene gjort omkring mig eller jeg kan stoppe helt op rette blikket på hr/fru bestemt og tage nogle minutter i den allerroligste form jeg kan finde frem og forklare, eller give en konsekvens hvis det er nødvendigt.
 12. Vaner gør, at der ikke bliver sat de store spørgsmålstegn eller kommer irritation. 
 13. Vi oplever at de flittigt bruger deres opfindsomhed og leg meget bedre.
 14. Rutiner, organisering gir os voksne, overskud, overblik og effektivitet. Tit spørger jeg min mand hvilke planer han har for weekenden, det gir os en ide om hvordan vi kan tilrettelægge de ting vi hver især ønsker at få gjort selv eller sammen. I stedet for at dagen bare går og vi ikke føler nogens behov er rigtig mødt.
 15. Organisere materialer og kreative ting så de evt. er tilgængelige eller nemme at komme til. 
 16. Hav ting klar, gælder især kreative ting, ellers kan det ødelægge et sjovt krea projekt.
 17. En vane vi elsker herhjemme er at læse, især inden vi går i seng, kl 19.00 nattøj på og børste tænder, prinsessen bliver puttet, 3 yngste læser vi eller de store drenge for. ca. kl 19.30 går han gladeligt i seng og de ældste læser videre. Så er der både en dejlig ro i huset, det er hyggeligt og vi lære noget.
 18. Tænke over hvilke ting du gerne vil dine børn skal have som en god vane i livet, det kan være en simpel ting som at huske at redde sin seng om morgenen eller børste sine tænder, der er mange gode vaner du kan giv dine børn med i livet.

 

Skriv en liste over gode vaner og for hvordan i kan opnå dem sammen.

Hold fast i rutinen! Giv ikke op! Du høster velsignelsen senere.