Krea til de små

Krea til de små

Når man leder efter aktiviteter til 1 årig, kan man ikke helt vide om det bliver et hit eller ej, vi deler nogle af dem, som vi oplevede som en succes herhjemme.

Så skal der grises! 🙂

Det er herligt for små børn, at få lov til at eksperimenter med mad, der er dog forskel  på hvordan vi synes de skal behandle det ved måltiderne.

 

Så derfor er det bare så herligt og lærerigt at få det mellem hænderne engang i mellem og rigtig opdage de ting, de ser vi bruger i hverdagen. De får selv lov til at skabe og vokse i opgaven.

Spiselig maling

Et total hit! jep den får guldstjerne, hun var optaget, det var spændene og sjovt. Jeg havde godt set at andre havde lavet spiseligt maling, men med anderledes opskrifter. Da jeg så at vi havde en halv bøtte med cremefraiche i køleskabet, tænkte jeg at majstivelse sikkert kunne hjælpe lidt på konsistensen og ja Jenna the explora, som vi nogle gange kalder hende, hygget sig gevaldigt!

Opskrift på spiselig maling

 1. Cremefraiche
 2. Majsstivelse
 3. Madfarve 
 4. Så meget Cremefraiche du tænker i skal ha maling og så meget majsstivelse, til du synes konsistensen er fin og så meget farve som du synes den skal ha 🙂

Farvet ris

Det er jo lidt af en klassiker, det blev først nøje studeret stille og roligt og så ih hvor de hygget sig, risen i sig selv er sjov, med lidt køkkenredskaber, evt. en si eller forskellige bøtter eller andet sjovt, gør det til en leg.

Opskrift på farvet ris

 1. Ris
 2. En pose, evt med zip lock eller frysepose
 3. Farve
 4. Put farve i posen og masser til farven er fint fordelt, hæld det ud i en skål eller på en tallerken og lad det tørre lidt, så farven ikke smitter af.
 5. Gem risene i pose, til en anden gang eller andre sjove ting man kan bruge ris til 🙂

Modellervoks

Også en klassiker, der hitter. Da det var frikvarter, ville de store også være med og det gør det jo bare endnu bedre 🙂

 

Her er opskriften Modellervoks opskrift

Modellervoks

Farvet pasta

Farvet pasta, var ikke et mega hit for Jenna, men Joseph på 4 hygget sig med at lave pasta halskæde. 

Opskrift:

 • Pasta
 • Pose evt. med zip lock eller frysepose
 • Eddike 
 • Madfarve
 • Bland i posen med pasta nogle 2-4 spsk. eddike og farve, alt efter hvor meget pasta. Lad dem derefter tørre natten over på et stykke bagepapir.

 

Konsistenser

En sjov pose

 • Lidt sæbe eller gele eller andet lignende
 • Nogle perler i, eller fyld dem med glitter, klem luften ud og luk
 • Tapes til et stykke papir, da kan den bruges igen og ingen tape klister på tingene.
 • Evt. skal de putte perler i matchende farveringe, som hovedet der er tegnet på posen,  de rigtige farver perler i den farve der matcher.
 • Synes det var bedre uden tus til min yngste, som var mest vild den og har brugt den flere gange.

 

 

Det er tit, det er det helt simple der bare hitter og man heller ikke lige får taget billeder af. Så kan dyrt legetøj være nok så fin, men måske er det indpakningen der bliver leget mest med 🙂 

Til hverdag