Saltdejs opskrift

Opskrift på saltdej / trylledej

  • 2 dl mel
  • 1 dl fint salt
  • 1 dl varm vand
  • 1 spsk madolie. f.eks. solsikke olie.
  • Bland alle ingredienserne sammen 
  • ælt dejen sammen
  • bages ved 120 g i ca. 3 timer alt efter tykkelse, men kan også ligge et par på køkkenbordet og tørre, til den er fast nok. ( Gav mine ca. 5 timer og et par dage til at tørre i, men det gav også et meget holdbart resultat.

Og så blev de malet, dog ikke på bunden, de skal stadig ha luft nok, til at kunne holde på formen 🙂

Holdbarhed på saltdej / trylledej

Hvis du ikke maler dem på bunden og de ikke ligger et fugtigt sted kan de holde i årevis, men får de fugt, bliver de bløde og falder fra hinanden.

 

Lidt lim, sesamfrø, birkes eller sprinkles og det gir en god effekt.

 

Saltdej eller trylledej du ikke har fået brugt, kan holde sig i køleskabet i 3-4 uger, siger de, har desværre ikke selv prøvet.

 

De er så søde at bruge i legekøkkenet både inde og udenfor, bare ikke lade dem blive liggende udenfor natten over.

 

P.S

Spis dem ikke, selvom de ikke ligefrem er giftige, er de fyldt med salt, så maven bliver nok ikke så glad for dem.

saltdej, trylledej