Science Fest

Elias 10 år

med et brag af en science fest

Joseph Johannes, som blev 5 år i september, fejret vi også den dag. Der er en masse børnebørn og fødselsdage på min mands side af familien, så vi har den gode vane at holde flere fødselsdage samlet og tit også med fødselarer fra de andre familier. 

hjemmeskole, homeschool

Science fest

Min ældste er 10 år, Viiildt, han har været lidt fascineret af historier fra andre videnskabsmænd og opfindere, så ønskerne i år var noget helt andet. Han fik et mikroskop, 101 eksperimenter, et kemisæt, penge osv. i gave. Så bliver det spændene at se hvad han får ud af det 😉 

Dekoration til Science fest

Periodisk system til børn

4 dage før han skulle holde fødselsdag, spurgte jeg ham om der var noget bestemt tema han ønskede for hans fødselsdag og Science var jo oplagt. 

 

Det er sjovt, for jeg har ikke købt en eneste ting til dekorationen til festen, selvom jeg var fyldt med masser af ideer, til hvad man kunne have gjort også. 

 

Jeg gik i laden og fandt en masse glas, på værelserne og i skolerummene for at finde ting og sager og så ellers, blev der printet og lamineret det periodiske system for børn, som jeg har beholdt til undervisningen.

 

Jeg har en bænk i køkkenet, hvor jeg gemmer alle mulige slags fødselsdagsting og genbruger rigtig mange ting, selvom vi skifter mellem temaerne.

Science fest, laboratorie

Videnskabelig mad

Da jeg var ude og købe slik, kunne jeg have købt en del mere, men prøvede at begrænse alle mine fjollede ideer. Da jeg godt vidste jeg ikke kunne få det til denne gang. Jeg havde også lyst til at lave sjove labels til hvert glas og dekoreret nogle af glassene med sukker langs toppen.

 

Man kan ikke se det på billedet, men vi gav børnene nogle engangs sprøjter, så de kunne blande farve i deres h2o vand, vi havde kun ribena saftevand, men man kan jo sagtens købe forskellige slags farver af saftevand og stille an på bordet, som drikkelse.

 

Gele ting er sikkert også sjove, ej der er bare så mange sjove ting man kan lave til en science fest.

Science fest, laboratorie

Esperimenteret slik og Eksplosiv pizza

Sjove isterninger

Det var rigtig en fest dag og børnene hyggede sig gevaldigt.

 

Vi fik eksperimenteret slik og kage, som var cupcakes og vandbakkelse de selv skulle pynte med kemi ( slik ), ik for meget for så bliver resultatet hyper, fortalte vi dem.

 

 

Is terningerne med frøerne er lavet sådan, at lidt vand er frosset først inden frøerne eller slikket kommer på så resulatet bliver at de ligger i midten. Halv vand, frys, frø og resten af vandet= sjove isterninger

Eksperimenter

Aftenen forinden havde mig og Søren eksperimenteret med nogle ting for at kunne lave lidt sjov for børnene, noget vi total stor hygget os med og laver sjov med, er en genial date night ide. Børnene elsket det og de snakker stadig om det, det var super sjovt for dem.

Science fest, laboratorie

It is said:

The more you laugh, the healthier you are!

Science fest, laboratorie

Vi håber i også får en god science fest :)

Science fest, laboratorie